Behemoth, Testament, Pestilence и Maltworm са групите, коиго ще гостуват

...
Behemoth, Testament, Pestilence и Maltworm са групите, коиго ще гостуват
Коментари Харесай

Обявиха групите на Sofia Metal Fest

Behemoth, Testament, Pestilence и Maltworm са групите, коиго ще гостуват наSofia Metal Festдогодина, оповестяват отBGTSC.

Фестивалът този път е с акцент върху мрачните и технични стилове в метъла, а определението за това издание е „ по-зрелищен, по-мощен, по-разтърсващ ", разясняват уредниците.

Behemothе хедлайнер и гостува за първи път у нас. Поляците са едно от най-големите имена в рисковите стилове сега, а легионите им се множат с всяка минала година, след всяко тяхно шоу, изясняват от Sofia Metal Fest.

Testament, към този момент познати на родната аудитория, с изключение на най-хубавото от тяхното творчество, ще прибавят и нова музика, непредставяна до момента. Каквото и да кажем за Testament ще е незадоволително, за това единствено ще ви представим сегашният им състав: Чък Били – вокали, Ерик Петерсон – китара, Алек Школник – китара, Стив Диджорджио – бас, и Крис Довас – ударни, допълват уредниците.

По думите имPestilenceе измежду именитите групи, чието име почитателите постоянно са очаквали да бъде оповестено и у нас. Патрик Мамели и компания, дружно с Death, Atheist и Cynic, са посочени за една от огромните четири (Big 4) и най-важни за развиването на прогресив дет метъла банди.

Maltwormе българското наличие. Още от основаването си през 2018 година, групата не стопира да „ тормози “ сцените у нас и някои от тези в чужбина, разясняват от екипа на фестивала. През 2023 година надвиха в състезанието WACKEN Wacken Metal Battle Bulgaria (2023), а няколко месеца по-късно се оказаха първата българска и измежду дребното такива групи свирили два пъти на две от сцените в границите на едно издание на фестивала Wacken Open Air.

Sofia Metal Fest се завръща на 27 юли 2024 година, на откритата сцена „ Арена София “ в Борисова градина.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР