#BeGreen, #BeLocal, #BeActive, #BeFair, #BeVocal са новите области на финансиране

...
#BeGreen, #BeLocal, #BeActive, #BeFair, #BeVocal са новите области на финансиране
Коментари Харесай

Трансформация на „Ти и Lidl“ – след проучване сред гражданския сектор

#BeGreen, #BeLocal, #BeActive, #BeFair, #BeVocal са новите области на финансиране в най-голямата обществено виновна самодейност на Лидл България

Лидл България анонсира трансформацията на най-голямата си обществено виновна самодейност „ Ти и Lidl за по-добър живот “. Промяната идва след изследване на настройките и потребностите на локалните общности и неправителствените организации, както и допитване до институции и медии по отношение на настоящите национални цели и провокации.

Целта е програмата е да продължи да поддържа още по-успешно гражданския бранш, с цел да способства хората да водят по-качествен и пълностоен метод на живот в цялата страна. Обновената стратегия ще продължи финансирането на обществено значими цивилен планове под името „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден “.

В сърцевината на трансформацията е разширението на броя на областите. Новата категория на финансиране – #BeFair, е ориентирана към планове за обществена правдивост и тъждество, а региона #BeActive адресира начинания, свързани с дейния метод на живот. Тя ще обгръща както дейности за възстановяване на физическото здраве, по този начин и такива, разрастващи гражданската интензивност и възстановяване на публичната среда. Специална нова категория под името #BeVocal ще поддържа медийни и журналистически планове, с цел да подкрепи популяризирането на гражданската сила в страната и положителните образци. Тя се реализира в партньорство с Асоциацията на европейските журналисти–България. Традиционно Лидл България ще продължи да поддържа и цивилен хрумвания, ориентирани към запазване на околната среда – #BeGreen, и скъпите ни просвета и историческо завещание – #BeLocal.

 Трансформация на „ Ти и Lidl “ - след изследване измежду гражданския бранш

„ За пет издания „ Ти и Lidl за по-добър живот “ потвърди, че бизнесът и гражданският бранш могат освен да работят ръка за ръка, само че и да реализират същинска смяна в метода на живот на хората. Въпреки този триумф, ние в Лидл България в никакъв случай не оставаме на едно място, а се стремим непрекъснато да надграждаме дейностите си. Именно в желанието да синхронизираме напъните си в региона на устойчивото развиване с настоящите потребности на гражданския бранш, както и с цел да бъдем още по-ефективни в поддръжката си, ние вършим тази промяна. Благодарим на всички, които се включиха в изследването и ни помогнаха да я осъществяваме “, сподели Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България.

За първи път програмата отваря порти и за планове на младежи под 18 годишна възраст. Целта е да се даде по-голяма публичност и поддръжка за новаторските хрумвания на младото потомство.

В рамките на трансформацията и като разпозната потребност на заинтригуваните лица, Лидл България започва и онлайн платформа, която ще служи за деен разговор както с гражданския бранш, институции и медии, по този начин и с клиентите на компанията и необятната общност.

Новата онлайн платформа съдържа информация за самодейността, осъществените планове, настоящи вести, както и сполучливи образци от към този момент финансираните хрумвания. В специфична секция ще бъде оповестено потребно наличие в поддръжка на гражданския бранш. Кандидатстването и отчитането на към този момент утвърдените планове за облекчение също ще се случва в това пространство.

 Трансформация на „ Ти и Lidl “ - след изследване измежду гражданския бранш

„ Искам да поздравя Лидл България за нововъведенията в програмата. Изключително доста се веселя на напъните ви, включително и за включването на медиите, с цел да се оправдава извънредно градивната роля на гражданския бранш.  Също по този начин приобщаването на младежите в програмата  е още една стъпка за превъзмогване на неравенствата в нашето общество. Инициативата „ Ти и Lidl “ е инструмент, с който дружно можем да променяме средата, в която живеем и работим, и да чертаем едно по-добро бъдеще в България “, сподели доктор Иванка Шалапатова, министър на труда и обществената политика.

„ Да питаш постоянно е съпроводено с риск. За мен най-ценното в процеса по трансформацията на „ Ти и Lidl ” е това, че освен сме очевидци на същински разговор сред бизнеса, институциите, гражданския бранш и специалистите, само че и от Лидл България имаха готовността в действителност да поемат риска да чуят противоположната връзка за тяхната самодейност, доста деликатно да я проучват и да съветват целия развой, тъй че програмата да стане още по-успешна и настояща “, показа Илияна Николова, изпълнителен шеф на Фондация „ Работилница за цивилен начинания.

„ Радвам се, че с тази промяна Лидл България реформаторски даде нов прочит на корпоративната обществена отговорност. Компанията освен включи в разговор всички заинтригувани страни, само че и намерено показа своя опит. По този метод всички ние, цивилен организации и компании, можем да черпим информация за настоящите настройки и потребности на обществото “, показа Теодора Бакърджиева, изпълнителен шеф на Българския дарителски конгрес.

Промените в самодейността обгръщат още методологията, интервала на осъществяване, фонда и образната й еднаквост.  От тази година фондът ще се събира през есента, а сумата, която Лидл България ще подарява на всеки касов бон сред 18 септември и 18 октомври ще бъде 5 ст. Възможността за кандидатстване за финансиране ще е в интервала 18 септември и 28 октомври.

За „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден “

Най-голямата обществено виновна самодейността на Лидл България „ Ти и Lidl за по-добър живот “ се организира от 2017 година насам в партньорство с Фондация „ Работилница за цивилен начинания “ и Български дарителски конгрес.

В първите пет издания компанията финансира с общ фонд от 915 000 лв. 119 вдъхновяващи цивилен планове в региона на образованието, околната среда, културата и историческото завещание.  За този интервал въздействието им съумя да доближи до над половин милион българи от 58 градове и села в цялата страна. Голяма част от финансираните планове не престават да оказват позитивно влияние в своите общности и до през днешния ден, а броят на бенефициентите пораства всеки ден.

През 2023 година самодейността се трансформира в „ Ти и Lidl за нашето на следващия ден “. Целта е тя да бъде синхронизирана с напъните на Лидл България в региона на устойчивото развиване, както и да бъде приспособена към актуалните потребности на обществото ни. Като сътрудник на самодейността се причислява и Асоциацията на европейските публицисти – България.

 

Информация за самодейността може да бъде открита на www.tilidl.bg

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР