Беглецът Мюлер Даскалов при предаването си на полицията. Жандармерията проведе

...
Беглецът Мюлер Даскалов при предаването си на полицията. Жандармерията проведе
Коментари Харесай

Акция на МВР в Ихтиман заради сблъсъците между роми и полицаи


Беглецът Мюлер Даскалов при предаването си на полицията.

Жандармерията организира в четвъртък акция в ромската махала на Ихтиман поради конфликтите сред нейни поданици и служители на реда във вторник вечерта, заяви Нова телевизия.

Напрежението ескалира поради бягството на водач на джип „ Мерцедес “ при опит на служители на реда да го спрат за инспекция за приложимост на алкохол.

При последвалото гонене той удря патрулка и по-късно се укрива в махалата. Когато там идват служители на реда, с цел да го задържат, негови родственици и съседи стартират да ги удрят и блъскат, с помощта на което обвиненият съумява да избяга. Това гласи версията на униформените и Министерство на вътрешните работи.

Именно по отношение на този случай жандармерията е провела и акция по търсене на четирима обвинени. Засега от Министерство на вътрешните работи не оповестяват нищо публично. Жители на ромската махала в Ихтиман обаче настояват, че в резултат на дейностите на униформените бащата на един от търсените е умрял.

Междувременно бТВ заяви, че фен, поискал анонимност, е изпратил на малкия екран клип, на който се вижда мъж от ромски генезис в нетрезво положение, който се въргаля по земята в Районното полицейско ръководство в Ихтиман. Според индивида, изпратил фрагментите, те са снимани от служители на реда, които са се гаврели със арестувания.

Шефът на ръководството Лъчезар Колев удостовери, че видеото е снимано в постройката на полицията в Ихтиман, само че посочи, че сниманият мъж е добре прочут на Министерство на вътрешните работи и все още се намира в Централния софийски затвор. Той въпреки всичко добави, че сходно отношение към арестуван не би трябвало да има.

Шофьорът, провокирал напрежението, отхвърля да е бягал от катаджии

Избягалият водач на преследвания джип Мюлер Даскалов пък самичък се съобщи на полицията в сряда, съпроводен от юриста си Димитър Марковски.

Той отхвърли пред бТВ да е карал пийнал и на въпроса за какво се е укрил съобщи само: " Просто боязън ме беше ".

Впоследствие бранителят му добави, че в действителност 23-годишният Даскалов отхвърля въобще да е бил зад кормилото на преследвания от полицията джип.

" Този въпрос – кой е бил зад кормилото на джипа ML, занапред ще се открива по делото. Ще забележим в хода на следствието кой е бил водачът зад кормилото. Моят доверител твърди, че не е бил той. Това нещо ще бъде тествано от другите доказателства и най-после ще забележим какво е ситуацията ", разяснява юрист Марковски.

Полицаите, взели участие в преследването и последвалите конфликти в ромската махала, обаче са безапелационни, че точно Мюлер Даскалов е бягал от тях и по-късно неговите родственици са го нападнали, с цел да предотвратят ареста му.

" Не ни дадоха да вземем лидера. Дърпаха ни, бутаха ни, не ни изпълняваха разпорежданията. Всичко продължи към 15 минути ", описа единият от пострадалите чиновници на РУ-Ихтиман Георги Митев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР