Бегачи от най-малко 15 страни ще участват в третото издание

...
Бегачи от най-малко 15 страни ще участват в третото издание
Коментари Харесай

Бегачи от 15 страни ще се включат в третия лекоатлетически Маратон Варна

Бегачи от минимум 15 страни ще вземат участие в третото издание на лекоатлетическия Маратон на Варна през тази година.

Организаторите чакат тези дни окончателните поръчки, като сигурно и в този момент в морската столица ще дойдат елитни спортисти с резултати от международна големина във визитките си.
Маратон Варна 2018 ще се състои на 13 май, а стартът пред постройката на Операта на площад Независимост е в 9.30 часа.

По традиция в старт/финалната зона ще бъде проведен състезателен празник, където всеки ще може да се включи в разнообразни интензивности и ще взе участие в лотария с доста награди (колела, раници, топки, спортна екипировка и др.) Основен сътрудник при организацията на спортният празник са деца от ВТГ " Г. С. Раковски " от клуб " Управление в спорта ", които способстваха за изготвяна на сюжета със своите хрумвания и ще оказват помощ в реализирането на празничните събития на пл. Независимост ".

Наред с това, ще има една премия за учебно заведение с най-масово присъединяване в дистанцията 2 км, оборудването за бадминтон е обезпечено от Русе Спорт. Другият забавен бонус се дава от Спортен комплекс AquaLife (Кранево), който ще награди българката и българина с най-предно класиране в дистанцията 42.195 км с ваучери за уикенд в комплекса.

Много стилни са новите възпоменателни медали, които ще бъдат връчени на финиширалите във всички дистанции без всеобщия градски крос на 2 км. Отличията са създадени в Сърбия и ще бъдат неповторим спомен за присъединяване в Маратон Варна.

В новото лицензирано трасе за първи път е включен и полумаратон. Промените са в две от дистанциите, като в този момент участниците имат следния избор:
- 2 км градски крос (без възрастови ограничения) - със стартови номера с черни числа
- 10.5 км една обиколка (без възрастови ограничения) - номера със зелени числа
- 21 км полумаратон две обиколки (без възрастови ограничения) - номера със сини числа
- 42.195 км маратон четири обиколки (право на присъединяване имат единствено навършилите 18 години към деня на
състезанието) - номера с червени числа.

Състезатели с картотека за 2017 година към БФЛА са освободени от такса присъединяване за дистанцията 42.195 км. Контролното време за класическия маратон си остава 5 часа, подкрепителни и освежителни пунктове ще бъдат построени на всеки 5 км и на старт/финала съгласно условия на ИААФ.

Атрактивният общ награден фонд още веднъж е 49 000 лева, разпределен в 44 самостоятелни награди, оповестяват уредниците от Община Варна. За спечелилите в класическия маратон са планувани по 8000 лева при мъжете и при дамите. Парични награди има и за призьорите в останалите дистанции без градския крос, където обаче са готови доста предметни награди - спортни сакове, спортни екипи, шапки и други

Маратон Варна още веднъж е част от получилата към този момент сериозна известност атлетическа верига под мотото " Бягането като метод на живот ". Поредицата от маратони започва на 1 април в Стара Загора и ще приключи есента с Wizz Air София Маратон на 14 октомври. Тази година нов правилник улеснява печеленето на специфичния
джакпот от 20 хиляди лв..

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР