Бегачът измина 43-километрово разстояние за 3:18 ч. Шабан Мустафа спечели

...
Бегачът измина 43-километрово разстояние за 3:18 ч. Шабан Мустафа спечели
Коментари Харесай

Гордост за България! Шабан Мустафа с поредното показно, спечели престижен планински маратон в Швейцария

Бегачът измина 43-километрово разстояние за 3:18 ч.

Шабан Мустафа завоюва влиятелния планинския маратон Davos X-Trails в швейцарските Алпи. 45-годишният бегач от Сунгурларе популяризира България и Бургаска област, откакто измина 43-километровото трасе за 3:18 ч. Така усъвършенства персоналното си най-хубаво показване там с 5 минути. Маршрутът е много провокационен – с над 1400 м позитивна денивелация. Той финишира 3 минути преди втория в класирането, който е от страната-домакин.

До момента българинът има два подиума там – трети в 68 км отдалеченост и втори в 43 км. 

Освен Шабан Мустафа, България бе представлявана от още един първокласен бегач в Швейцария – Иво Андреев. Той взе участие в по-дългата отдалеченост от 68 км, като се класира на 19 място. Във възрастова група 40+ години Андреев е на 6 място.

„ Шаби направи следващото показно и напряко ги “наказа ”. Първо място за него, като пребори много елитни състезатели и си заслужи яките награди. Цял стадион швейцарци слушаха български и се изкефиха на феноменалното му тичане “, сподели Иво, откакто съумя да приключи, въпреки и със стомашни проблеми.

Ненапразно Мустафа е определян като феномен от международните медии и бегаческото общество. Награждаван е на 3 континента, пробягва над 7 маратона на година при целесъобразни 3. Мустафа е чиновник в Община Сунгурларе, занимава се и със земеделие - отглежда череши.
 

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР