Беери е един от кибуците, които пострадаха най-тежко от нападението

...
Беери е един от кибуците, които пострадаха най-тежко от нападението
Коментари Харесай

Aрхеолози помагат за откриването на тленните останки на жертви на “Хамас“

Беери е един от кибуците, които пострадаха най-тежко от нападението на " Хамас " от 7 октомври, когато бойци от групировката пресякоха границата сред Израел и Газа, убиха към 1400 души и взеха над 240 заложници, съобщи Ройтерс.
Прочетете още
По пътищата към селището към момента има разрушени коли, някои къщи са опожарени, а стените на други са надупчени от патрони. В Беери, както и в прилежащите обитаеми пунктове Кфар Аза и Нир Оз, нападателите стреляха по фамилии, вземаха заложници и подпалваха жилища. Освен това те нападнаха музикален фестивал и убиха 260 души.

Спасителни екипи откриха изпепелени тела на разнообразни места, само че към момента доста хора се водят безследно изчезнали. Преди две седмици израелската войска се обърна за подпомагане към археолози от Израелската археологическа работа, които да оказват помощ в деликатната работа към откриването на тленни остатъци.

Досега специалистите са помогнали в установяването на самоличността на 10 жертви, само че 25 души към момента са неопределеност.

" Влязохме в опожарени къщи, с цел да потърсим и най-малките доказателства, които могат да ни оказват помощ да идентифицираме лица, които се водят безследно изчезнали. Това могат да бъдат персонални такъми като бижута или елементи от обгорели кости ", описа археологът Джо Узиел, представен от Българска телеграфна агенция.

Експертите, придружавани от военнослужещи, работят в три зони и търсят и пресяват, тъкмо както по време на разкопки.

" Работата ни основава смесени усеща... Ако намериш нещо, това значи, че някой е умрял, само че в същото време, в случай че не откриеш следи, изчезналите остават в бездната на неизвестността ", добави Узиел.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР