Бедствието в Етрополе: Градът заплашен да остане без вода. Отнесени

...
Бедствието в Етрополе: Градът заплашен да остане без вода. Отнесени
Коментари Харесай

Бедствието в Етрополе: Градът заплашен да остане без вода


Бедствието в Етрополе: Градът застрашен да остане без вода. Отнесени са животни, мостове, коли и пътища. Обявено е отчасти бедствено състояние в Етрополе след проливния дъжд нощес. 3 реки излязоха от коритото си, пресечен е мост до помпената станция, заяви пред БНР Станка Димитрова – зам.-кмет на Етрополе. Към момента ток и вода има.
„ Мостът води до помпената станция – там, където помпите изкарват вода за популацията. Има заплаха да останем без вода, в случай че помпите спрат. Това е огромният проблем. Още нощес сме извикали компания, която разшири реката, да я вкара в коритото. Потокът от вода е доста мощен. Има наводнени къщи. Още не можем да кажем какъв брой са. Хората сами си изпомпват водата. Дойдоха и пожарни команди от Златица и Пирдоп. Пречиствателната станция за отпадни води също е залята, което не носи риск за популацията. Нямаме позвънявания за потърпевши, които не могат да се оправят, само че обстановката е тежка “, сподели тя.

 Етрополе наводняване - БЕДСТВИЕТО В ЕТРОПОЛЕ! Градът застрашен да остане без вода
Виолета Ценкова и Iliana Veleva/MeteoBalkans
Положението се е нормализирало след прекъсване на дъжда, равнището на водите е спаднало, сподели дежурният в общината. Няма бедстващи и евакуирани хора. Отнесени са животни, мостове, коли, разрушена е пътната инфраструктура.

Борис Стоев от отдел „ Гражданска отбрана “ в общинската администрация сподели пред БНР, че единствената река, която води водите е р. Малък Искър, което в допълнение повдига равнището ѝ.

Както тази година, предходните две наводнения в града са били към празника на Етрополе – Петровден, през 2014-а и 2018-а година, напомни Борис Стоев.

Днес комисия ще разказва вредите след наводнението.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР