Бедствие на Черноморието продължава, пътища, хотели, къмпинги и мостове са

...
Бедствие на Черноморието продължава, пътища, хотели, къмпинги и мостове са
Коментари Харесай

Първите етажи на хотели в Царево са залети, къмпинг “Юг“ и Арапя са под вода

Бедствие на Черноморието продължава, пътища, хотели, къмпинги и мостове са под вода. Към този момент първите етажи  на хотели в Царево са залети, а в стаите има по 50-60 см вода, оповестиха читатели до TrafficNews .
Прочетете още
От фрагменти изпратени до медията ни се вижда по какъв начин в залят цялостен басейн на хотел в Царево, а от водата се демонстрира единствено част от металния асистент за стълбата му. Малко момиченце употребява леглото като остров, където чака с кучето си.  Морето също продължава да е извънредно бурно, а на един от плажовете в Царево е отнесено цяло заведение, снимаха още бедстващи. По улиците,  при най- засегнатите елементи, водата към този момент закрива и капаците на коли.

 Първата линия на южния плаж в Китен също е изядена от морето, а река Караагач е преляла и стигнала до последна линия каравани на къмпинг " Юг ". Към момента целият къмпинг е под вода,  а хората оставят караваните си и се пробват да се изтеглят. Някои от тях се предвижват с лодки, други със съпове.

Живеещи в Китен споделиха пред медията ни, че къщите, намиращи се по високите елементи не са наводнени, по тази причина хора от там са се запътили в помощ на бедстващите хора.

Преливат още Дяволска река край Приморско и Велека край Синеморец, равнището на Ропотамо също е нараснало. Улиците на  Созопол също стартират да се наводняват. 



Преди близо 10 минути завърши и съвещанието на Общински спешен щаб в Царево с присъединяване на регионалния шеф на Бургас господин Пламен Янев: 

Продължава бедственото състояние на територията на цялата община.

Организирана е евакуация за всички бедстващи лица.

Предприети са дейности за източване на язовир Хаджи Яне и непрестанно наблюдаване на язовир Потурнашки. Към момента няма заплаха от повреда на язовирните стени.

Предприема се организация с високопроходима техника да се транспортират децата, които живеят в кв. " Василико " от ДГ " Ален Мак " до домовете им.

Напълно откъснати, поради разрушени мостове са  Ахтопол, Варвара,  Синеморец и Резово.

Към момента се търсят 3 лица, с които няма връзка и има данни, че са потърпевши.

Призоваваме за съпричастност и самообладание. На този стадий не би трябвало да се подхващат доброволчески начинания, тъй като обстановката е бедствена и рискова. Доброволци ще са нужни на идващ стадий за превъзмогване на следствията.

В 18 часа ще се организира Кризисен щаб с премиера на Република България акад. Николай Денков.

 
Бедствие на Черноморието! Евакуират хората в Царево със сирени.




 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР