Бедственото положение в Пловдив, което беше обявено за срок от

...
Бедственото положение в Пловдив, което беше обявено за срок от
Коментари Харесай

Удължиха частичното бедственото положение в Пловдив, обявено заради почистването на Марица

Бедственото състояние в Пловдив, което беше оповестено за период от 7 дни от локалната администрация поради директното възлагане на почистването на река Марица, е удължено до 29 октомври със заповед на зам.-кмета Величко Родопски.

За повторно в границите на година и половина, кметът на Пловдив Здравко Димитров прави опит да разпореди непосредствено, освен това на една и съща компания, почистването на реката. Обявената на 16 април 2021-година социална поръчка, бе атакувана от съветниците на Демократична България, които алармираха Агенцията за публични поръчки. От там стопираха процедурата със мнение, че с цел да употребява непосредствено възлагане, кметът на Пловдив не би трябвало да е бездействал.

Изненадващо, на 30 септември т.г., без никакво публично обявяване пред пловдивчани, кметът разгласи отчасти бедствено състояние със период на деяние – 7 дни. За това излиза наяве от заповед, която е част от документите по поръчката, като претекстът още веднъж е необходимост.

Съветниците от Демократична България желаеха оставката на Здравко Димитров и приканиха прокуратурата да се самосезира, а АОП да спре още веднъж процедурата. До момента обаче това не се е случило.

Зам.-кметът Анести Тимчев отбрани незабавната поръчка с претекста, че при 30 литра на квадратен метър има заплаха 6 - метрова вълна да залее Пловдив.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР