Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни,

...
Бедственото положение в Перник се удължава с още 30 дни,
Коментари Харесай

Удължава се бедственото положение в Перник с още 30 дни

Бедственото състояние в Перник се удължава с още 30 дни, считано от 2 февруари. Решението за това бе взето на съвещание на Областния спешен щаб, заяви регионалният шеф Емил Костадинов при старта на строителните действия по водопровода от Мало Бучино до Перник. Обектът беше инспектиран от министъра на стопанската система Емил Караниколов, регионалния шеф Емил Костадинов и кмета на Перник Станислав Владимиров, осведоми „ 24 часа ”.

Общата стойност на плана е 27 039 000 лева с Данък добавена стойност, като тя включва и създаване на помпена станция, замяна на три спирателни крана по довеждащия тръбопровод на Перник и монтиране на система за мониторинг на язовир „ Студена ”. След създаване на новата водопроводната връзка ще стартира разчистване на дъното на язовир „ Студена ”, изясни министър Караниколов.

„ Тук ще подаваме 300 литра в секунда. Когато язовир „ Студена ” надвиши 10 милиона куб.м, водният режим ще бъде понижен, или преустановен ”, сподели Станислав Владимиров.

Заради строителните действия доникъде на февруари се лимитира придвижването по третокласния път Големо Бучино - Перник. Спира се и придвижването в сектора от разклона за село Люлин до отбивката за районното хранилище за битови боклуци, оповестиха от Агенция „ Пътна инфраструктура ”. Обходният маршрут е Автомагистрала „ Струма “ - общински път до с. Люлин – път III-802 Дивотино - Перник.

Припомняме, че на 28-и януари с 56 гласа „ за ” и един въздържал се в лицето на Волен Сидеров, Столичният общински съвет одобри избавителния проект на страната за превъзмогване на водната рецесия в Перник. Градът е на воден режим от 18-и ноември 2019 година Предложението на държавното управление бе Перник да се достави с вода от язовир „ Белмекен “, през „ Бели Искър “ и водопреносната мрежа на столицата. Изграждането на 13-километровото трасе ще коства 27 млн. лева.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР