Бедственото положение в Перник от днес се удължава с още

...
Бедственото положение в Перник от днес се удължава с още
Коментари Харесай

Още 30 дни бедствено положение в Перник

Бедственото състояние в Перник от през днешния ден се удължава с още 30 дни.
Миньорският град е на воден режим от 18 ноември, а от 21 декември е оповестено бедствено състояние. Удължаването на периода му заварва перничани на прага на новата година в извънредно спешна обстановка.
Днес би трябвало да станат ясни и всички резултати от взетите проби за ешерихия коли в кв. “Проучване”. В петък от РЗИ-Перник оповестиха, че резултатите от 13 от взетите проби са с естествени индикатори. Общо взетите проби са 16.
Кметът Станислав Владимиров заръча на държавна компания “Монтажи” и ВиК сдружението да стартират замяна на ВиК и канализационната мрежа.
Междувременно от прокуратурата осведомиха, че основният прокурор Иван Гешев взема на специфичен контрол досъдебните производства за водната рецесия в града.
Разследването, следено от прокурор от СП, се води против длъжностни лица от общинската и регионалната администрация, за това, че в интервала 2017 – ноември 2019 година не са положили задоволително грижи, надлежно за водопреносната и водоснабдителната мрежа в Община Перник, и за стопанисването на водния запас в бент. Студена. От това са настъпили обилни нездравословни последствия. Разследването се води за занемареност.
На последното съвещание на Министерски съвет за годината пък министър председателят Борисов изиска всички ВиК сдружения да преминат към едно общо държавно. В Перник ще стартира създаване на нов магистрален тръбопровод, по който ще са инсталирани сензори, с цел да се избегне кражба на вода.
До преодоляване на рецесията в града са командировани министри и началници на разнообразни институции, които имат отношение по водната инфраструктура.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР