Бедственото положение в Перник е удължено със 7 дни и

...
Бедственото положение в Перник е удължено със 7 дни и
Коментари Харесай

Бедственото положение заради безводието в Перник е удължено

Бедственото състояние в Перник е удължено със 7 дни и ще продължи до 16.30 часа на 2 февруари. Това се схваща от заповед на регионалния шеф на града Емил Костадинов, издадена на 27 януари.

Въведеният воден режим в града остава без смяна, като предпочитано с вода ще се доставят детските, обществени, лечебни и здравни заведения. С документа се указва " да бъдат подхванати нужните дейности по възлагане проектирането и построяването на обект: " Оптимизация на довеждащата водопреносна мрежа на гр. Перник ".

В края на предходната година, поради сериозно ниското равнище на бент. " Студена " и прелюдия воден режим в Перник бе оповестено бедствено състояние, което на 28 декември беше удължено за период от един месец. В това време управляващите търсиха способи за повишение на равнището на единствения източник на питейна вода за града - от довеждане на вода от Владайския канал, през изпомпване на подземни води от близките пещери. Тези ограничения обаче не са задоволителни и единственото посочено от страната решение на казуса е доставка на вода за Перник от бент. " Белмекен " през водопроводната мрежа на София.

За задачата обаче би трябвало да се изградят помпена станция и 13.5 км тръбопровод от село Мало Бучино до Перник. Повече по тематиката - тук. Днес се чака Столичният общински съвет да одобри решение за даването на софийската ВиК мрежа за доставка на вода за Перник.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР