Бедственото положение в Община Царево продължава, след решение на кризисния

...
Бедственото положение в Община Царево продължава, след решение на кризисния
Коментари Харесай

Водата в Царево остава негодна за пиене

Бедственото състояние в Община Царево продължава, след решение на спешния щаб на място. Водата на територията на Черноморската община остава негодна за пиянство и битови потребности.

Пробите за качеството й, които Регионалната здравна ревизия е взела, към момента са с неприятни индикатори. В сряда се чакат да бъдат подготвени пробите за микробиология.

Утре се чака да се възвърне централното водоподаване. От Регионалната здравна ревизия поучават и туристите да не се влизат в морето. 

От микробиологична позиция водата възвръща своето качество. Всеки ден с всяко взимане на пробите те стават по-чисти, споделиха от локалното РЗИ.

„ Водата се изследва и за микробиология, и за физико-химични индикатори. Ежедневно наблюдаваме мътността. Този индикатор се въздейства от качествата на водата в язовира и самото филтриране ”, сподели доктор Мариана Кофинова.

Целта е да се види дали изчистването на водата е задоволително и дали са приведени в сходство. Има леко превишение и на тежките метали – манганът се появява вследствие на гнилостни процеси, посочи доктор Кофинова.

До момента размерът на вредите се прави оценка на над 30 милиона лв., само че всеки ден постъпват нови сигнали за провали. Продължават и ремонтите по възобновяване на разрушената инфраструктура. Пороите активизираха и свлачището на крайбрежната алея в Ахтопол.

Снимка: Агнес Методиева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР