Бедственото положение в община Смолян е отменено частично от 13.00

...
Бедственото положение в община Смолян е отменено частично от 13.00
Коментари Харесай

Продължава бедственото положение в Мугла и още 8 села в Смолянско

Бедственото състояние в община Смолян е анулирано отчасти от 13.00 часа, съобщи кметът на общината Николай Мелемов. То продължава да е в действие за селата Мугла, Горово, Киселчово, Горна Арда, Стикъл и кметствата Арда, Могилица, Смилян, Петково и съставните към тях обитаеми места.

„ Бяхме в подготвеност за предстоящите дъждове и за това оказва помощ опита от минали бедствия. Недопуснахме преливане на река Черна в чертите на града, на две места се наложи да създадем насипи с чували с пясък, в Арда и Смилян също имаше насипи ", напомни Мелемов.

Той означи, че пътят към село Мугла е мощно усложнен и добави, че няма да може да се разчисти в границите на един-два дни. „ Има огромно свлачище, по което се работи. На доста места може да се засилват нови свлачища по това направление и ще се водят диалози за финансиране. С малко пари там нищо няма да стане. За 30 км от Смолян до Мугла на 100 места се пускаше вода от скатовете. Много водостоци би трябвало да се вършат, пътят би трябвало да е здрав там, даже и да не е асфалтиран ", уточни Мелемов.

Той добави, че се чака през идната година да бъде предоставен ремонт на пътя от Мугла до Тешел, което ще бъде една опция. " По пътя за Горово има сектор от 10 метра, който е пропаднал, само че има достъп откъм Рудозем. Поддържа се връзка и в двете села – няма бедстващи хора. Има доста дребни свлачища в селата Гела, Стикъл, Арда, Киселчово, Тикале, Требище. Пътят за Киселчово към този момент е проходими за високопроходими машини и на всички места продължава работата по премахване на вредите. Навсякъде има хора на обход, само че още е рано да се каже на каква стойност са вредите от бедствието през почивните дни ", сподели още Николай Мелемов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР