Бедственото положение с ремонтите в Кючука продължава. След като медията

...
Бедственото положение с ремонтите в Кючука продължава. След като медията
Коментари Харесай

Неволите с ремонтите в Кючука продължават! Пловдивчани и фирмата с различни версии дали и как се работи

Бедственото състояние с ремонтите в Кючука продължава. След като медията ни писа, че по изказвания на читатели по ул. „ Петър Стоев “ няма служащи и процесът на работа е спрял, в този момент живеещи на бул. „ Александър Стамболийски “ споделят, че по трасето не се прави реорганизация, което е част от плана за Южния обходен колектор.
Прочетете още
По думи на четец на TrafficNews по булеварда от №101 до №107 служащи няма от три седмици, а той стои разкопан и с нахвърлен пясък от горната страна. Хората мъчно и съвсем невероятно минават оттова и търсят други възможности, с цел да стигнат до работа, учебно заведение и магазини.

TrafficNews се свърза с Тихомир Кръстев от консорциум " Екопроект Пловдив ", който прави строителните действия по булеварда. Той сподели, че по булеварда се работи и недоумява за какво хората си мислят, че служащите ще стоят единствено на едно място: „ Хората си мислят, че би трябвало да стоим на едно място, а не си дават сметка, че се местим, с цел да работим на дефинира сектори “.

По думите му има един екип на ВиК, който прави тръбопровод на кръстовището на ул. „ Индустриална “ и  продължението на бул. „ Цар Борис Трети Обединител “. Втори екип, канализационен, работи на кръстовището на ул. „ Братя Бъкстон “ с бул. „ Александър Стамболийски “, като там се поставя канализационна тръба.

„ На ул. „ Пере Тошев “ с бул. „ Александър Стамболийски “ възвръщаме тротоарни настилки. От понеделник ще има екип на „ Александър Стамболийски “ и входа на Онкологичния център, който ще възвръща съществуващи кабели и ще засипва с камъни. От това кръстовище до Техникума през днешния ден ще поставяме настилка, а до през вчерашния ден възстановявахме тротоари и подреждахме бордюри. “, добави той.

Втори канализационен екип и обособен екип за тръбопровод работят пред пандиза, където има голяма дупка и се събират няколко канала.

Тихомир Кръстев сподели още, че по ул. „ Болград “ също се правят ремонтни действия сега, построява се шахта за тръбопровод и се възвръщат бордюри и тротоари.

Интересното в тази ситуация е, че съгласно Кръстев служащи сега има на ул. „ Болград “, а читателят твърди, че тъкмо в този регион на булеварда към този момент трета седмица няма никой. Кой споделя истината и кой не?

От видеоматериала в реалност не се вижда по обекта да има служащи. Подобен беше и въпросът на ул. „ Петър Стоев “, където пловдивчани още веднъж твърдяха, че няма служащи, а изказванията бяха отхвърлени и опровергани.

На въпрос по кое време ще е подготвен бул. " Александър Стамболийски ", Тихомир Кръстев сподели, че реконструкцията би трябвало да е подготвена до края на годината: " Трябва да стане до декември, времето към този момент е с нас. "

Изграждането на Южния обходен колектор на Пловдив е  част от проекта  за реорганизация и доизграждане на ВиК-мрежата, който се извършва от „ В и К “ - Пловдив. Неговата учредена функционалност е да разтовари канализационната системата на централния регион, елементи от „ Южен “, „ Западен “ като води отпадните и дъждовните води в пречиствателната станция на Пловдив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР