Бедствено положение на територията на цялата община Смолян обяви тази

...
Бедствено положение на територията на цялата община Смолян обяви тази
Коментари Харесай

Община Смолян обяви частично бедствено положение

Бедствено състояние на територията на цялата община Смолян разгласи довечера кметът Николай Мелемов в резултат на проливните превалявания и пълноводието на реките Черна и Бяла и прелелите дерета. 

Щабът за осъществяване на общинския проект за отбрана при бедствия, назначен със заповед на кмета, минава на непрестанен режим на работа до преодоляване на бедствието.

Информацията за хода на избавителните и неотложни аварийно-възстановителни работи ще се рапортуват през половин час. 
Според кметската заповед заместител -кметът Мариана Цекова би трябвало да сътвори нужните условия за ефикасна работа на екипите на единната избавителна система и снабдяването на популацията с артикули от първа нужда. Всички компании, разполагащи с подобаващата техника, да се включат в отпушването на деретата и речни сектори от паднали дървета и дървен материал, объркващ оттока на реките. Кметове и кметски наместници да наблюдават за равнището на реките през техните територии и при нужда да провеждат настаняването на бедстващото население в учебни заведения и читалища.

Забранява се придвижването и пребиваването на МПС на избрани сериозни сектори. Междувременно, на републиканската пътна мрежа сред селата Смилян и Могилица е подкопано пътното платно и придвижването на МПС се прави единствено в едната лента. Активизирало се свлачище на общинската пътна мрежа което е затворило пътя за село Киселчово.
Смолянска област е измежду четирите области, за които метеоролозите афишират " оранжев " код за значителни превалявания на следващия ден. Останалите са Кърджалийска, Хасковска и Габровска област. Прогнозата е за превалявания от 40 литра на квадратен метър, а в южните Родопи и повече.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР