Бедствено положение на част от територията на Бяла Слатина -

...
Бедствено положение на част от територията на Бяла Слатина -
Коментари Харесай

Частично бедствено положение в община Бяла Слатина заради снощната буря с градушка

Бедствено състояние на част от територията на Бяла Слатина - в самия град и в селата Търнава, Попица и Търнак, е оповестено от през днешния ден на обяд. Това оказва се от известие на уеб страницата на община Бяла Слатина. В заповедта се прецизира, че в резултат на снощния изобилен дъжд, съпроводен с ураганен вятър и градушка, са изкоренени и прекършени дървета, развалени електропроводи и електрически стълбове, както и покривни структури и други елементи на здания и обекти, предава Българска телеграфна агенция.

" По подадени данни от кметовете на обитаемоте места на територията на Общината най-засегнатите от бурята са кметства с. Търнава и с. Попица. Село Търнава има доста счупени клони, паднали дървета и стълбове, прекратено е електрозахранването, разрушени са покриви. В село Попица ситуацията се възстановява. Все още се работи върху отстраняването на вредите по електропреносната мрежа ", се показва в обява на община Бяла Слатина във фейсбук.

Общински спешен щаб Бяла Слатина навреме е основал организация по премахване на падналите дървета и клони и възобновяване на вредите след бурята, показват още от общината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР