Бедствено положение е обявено в община Кубрат. Причината е проблем

...
Бедствено положение е обявено в община Кубрат. Причината е проблем
Коментари Харесай

Обявиха бедствено положение в Кубрат заради проблем с боклука

Бедствено състояние е оповестено в община Кубрат. Причината е проблем със събиране на отпадъците, заяви БНР. Смет в общината не се съ бира от началото на април. Това се дължи на проблеми с компанията, която до преди този момент е чистила града.

Кметът Алкин Неби съобщи, че има сериозна заплаха за здравето на хората. Съществува и екологичен риск. Към момента се обмисля по какъв начин извозването на боклука да бъде предоставено на друга компания.

" Променена от Общинския съвет в Кубрат сума за финансиране на дейностите по чистотата и противоречие на компанията - реализатор по контракта с понижените средства е довела до проблеми с договорните връзки и едностранно понижен размер на осъществяваната от компанията комунална услуга ", изясни Неби и добави, че компанията ще чисти единствено 100 контейнера от общо 900 в община Кубрат.

Няма резултат от договарянията с формата. Общината е поискала едностранно повреждане на контракта поради неизпълненията, като казусът се е задълбочил със стоплянето на времето.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР