Бедствено положение е обявено в Котел след като днес следобед

...
Бедствено положение е обявено в Котел след като днес следобед
Коментари Харесай

Кметът на Котел проговори за кошмара след потопа

Бедствено състояние е оповестено в Котел откакто през днешния ден следобяд ниската част на града бе наводнена. Това разгласи кметът Коста Каранашев.

20 къщи са наводнени, а настилката на няколко улици е отнесена от мощната вода. Падналото количество дъжд за близо час е било 80 литра на квадратен метър.

"Водата е била на височина от метър и двайсет до 1.50. Има потърпевши коли. На няколко улици в действителност е изнесен целият асфалт и са непроходими. Докато овладеем напълно обстановката, ще бъде по този начин – допускам, че до на следващия ден на обяд. Ангажирали сме целия запас - багери и всички машини, които имат гребла, с цел да се избута тоя неподвижен материал и асфалт встрани, да може да се минава по улиците ", сподели той, представен от БНР.

Проливният дъжд, почнал към 14.00 часа през днешния ден аргументи вреди в Котел. Придошлата вода е заляла къщите към реката. Силно потърпевша е улица “Калина “. Водата в къщите там е била над метър и това е основало заплаха за живеещите в тях.

В една от къщите водата е изкъртила и входната врата. Хората са спасявали жена, която е тичала по улицата и мощната вода я е съборила.

Мостът над реката отчасти е пропаднал и улицата е затворена. Очевидци настояват, че кон и каруца са пометени от мощната вода и са изчезнали. В момента обстановката се възстановява и водата се отича.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР