Бедстваща лодка с екипаж от трима души изправи на нокти

...
Бедстваща лодка с екипаж от трима души изправи на нокти
Коментари Харесай

Спасиха трима от закъсала лодка в морето

Бедстваща лодка с екипаж от трима души изправи на нокти спасителите на плажа в Крайморие. Двама мъже и една жена излезли на разходка в морето през вчерашния ден по обяд. Около 15.00 часа групата решила да се прибере, само че моторът на лодката не могъл да възпламени. Екипажът сграбчил наличните гребла и опитал да раздвижи лодката. Плавателният съд бил на към 4 километра във вътрешността в морето и от плажа не се забелязвал с просто око, написа "Грамофона ".

Пръв от линията спасителят Васил Алексиев видял с бинокъл, че групата не съумява да се придвижи. В същото време в морето се появила вълна с височина над метър. „ Течението стартира да ги влачи в посока Бургас, а те бяха против остров Света Анастасия. Видях, че на борда има жена и групата не може да се оправи с лодката. Веднага се обадих на концесионера на плажа Николай Димитров и обясних какво се случва “, описа пред "Грамофона " спасителят Васил Алексиев.

Буквално за минути Димитров и сътрудниците му поставили избавителни жилетки, сграбчили въжета и потеглили с джетове към бедстващите. Ситуацията по думите на спасителите изобщо не е била за подценяване, тъй като времето внезапно се е влошило.

Водните спасители предизвестяват, че морето през септември е прелестно за къпане, само че много изменчиво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР