Бедността във Великобритания расте заедно с бурно растящите цени на

...
Бедността във Великобритания расте заедно с бурно растящите цени на
Коментари Харесай

Великобритания: 14 милиона души ги очаква крайна бедност


Бедността във Англия пораства дружно с бурно растящите цени на тока, храните и другите артикули и услуги. Инфлацията стопява действителните заплати. До две години близо 14 милиона души в страната ще страдат от недостиг.

Проучване на мозъчния концерн Resolution Foundation сочи, че до 2023/2024 броят на във ще се усили доста. В момента от нея са наранени към 3 милиона души, а в бъдеще броят им ще се усили до 14 милиона. Това значи, че съвсем една пета от популацията на Англия ще страда от недостиг.

Ръстът на заплатите от последните две десетилетия ще бъде премахнат

Според изследването относителната детска беднотия - термин, който се употребява, когато родителите разполагат с по-малко от 50% от междинния чист приход - ще скочи до 33% през 2026/27 година. Основната причина за това е бързото понижаване на действителните заплати, акцентират създателите на изследването. До средата на 2023 година действителният растеж на заплатите за последните 20 години ще бъде на процедура премахнат.
Редакцията предлага
Потребителските цени в Европа експлодираха в следствие от съветското нахлуване против Украйна и намаляването на доставките на газ. Досега в тази връзка се говореше най-вече за „ загуба на богатство “. Британското изследване демонстрира, че от ден на ден хора могат да бъдат директно наранени и от същинска беднотия.

“Великобритания минава през най-големия спад в действителните заплати от 1977 година насам. Предстои и тежка зима, в която разноските за сила могат да доближат до 500 евро на месец ”, споделя Лалита Трай от Resolution Foundation. Перспективите са стряскащи и по тази причина са нужни радикални политически дейности, като въвеждането на енергиен пакет на стойност от десетки милиарди лири, прикани Трай.

Англия означи най-високата инфлация от 40 години

И в други европейски страни се разискват помощи за доста милиарди. Проблемът с възходящата инфлация евентуално ще се резервира: През юли към този момент доближи 10,1%, което е най-високото ниво от 1982 година насам. В еврозоната потребителските цени също се покачиха до рекордно ниво през август.

Експертите чакат внезапно повишение на потребителски цени за британците. Представители на американската капиталова банка Goldman Sachs предизвестиха наскоро пред " Файненшъл Таймс ", че в случай че цените на газа останат високи, инфлацията може да надмине 22% през идната година. Дори при по-малко фрапантни сюжети Goldman Sachs чака инфлацията в Обединеното кралство да доближи своя връх от към 15% през 2023 година Оценката на Goldman Sachs се споделя и от огромната американска банка Citi, която също неотдавна предвижда нарастване през януари до 18%. 

От Goldman Sachs считат, че рецесията в Обединеното кралство е неизбежна - даже и след пакетите от облекчения и други обсъждани ограничения, оповестени от Лиз Тръс - фаворитката в конкуренцията за правоприемник на Борис Джонсън. 

" Лятото на стачките "

Същевременно се усилва общественото напрежение. Служителите в английските железници упорстват за обилни нараствания на заплащането, като отплата за инфлацията, както и за по-добри трудови условия. Преди няколко дни те организираха тридневна стачка. Следващите протестни дейности са планувани за края на септември. Стачки организират и чиновниците на пощите, на пристанищата и медиите. Британските медии към този момент приказват за " лятото на стачките ".

" Не можем да живеем в страна, в която началниците натрупат милиардни облаги, а чиновниците им са принудени да се хранят в обществените кухни ”, съобщи Дейв Уорд, общоприет секретар на Синдиката на чиновниците в областта на връзките.

****

Вижте и това видео на Дъждовни води:
" Една от най-хубавите специалности в света "
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР