Бедните държави в Африка ще имат приоритет по отношение на

...
Бедните държави в Африка ще имат приоритет по отношение на
Коментари Харесай

Ердоган: Бедните държави в Африка първи ще получат зърно


Бедните страни в Африка ще имат приоритет във връзка с новите доставки на зърно от Украйна, съобщи турският президент Реджеп Ердоган  Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26  февруари 1954 година в Истанбул. Завършва, представен от ДПА.

Руският президент Владимир Путин предложи приоритизиране на страни като Сомалия, Джибути и Судан, съобщи Ердоган пред парламентарната група на неговата партия, като добави, че той се е съгласил с това.

" След нашия телефонен диалог с господин Путин през вчерашния ден съветският министър на защитата (Сергей) Шойгу се обади на нашия министър на защитата Хулуси Акар, с цел да каже, че доставките на зърно ще продължат както до момента от 12.00 часа през днешния ден ", заяви по-рано през днешния ден Ердоган.

Турското министерство на защитата удостовери по-късно, че доставките към този момент са почнали.

Ердоган сподели още, че ще осведоми американския президент Джо Байдън за възобновяването на действието на " зърнената договорка ". 

Русия приключи присъединяване си в договорката този уикенд и съобщи, че не може да подсигурява сигурността на цивилните кораби, прекосяващи Черно море, поради офанзива против съветския Черноморски флот.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР