Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1

...
Бедните българи са 23,8 процента от населението или близо 1
Коментари Харесай

МТСП: 23,8% от населението живее в бедност

Бедните българи са 23,8 % от популацията или близо 1 660 000 души, а задачата е до 2022-ра година делът им да намалее на 22,5 на 100. Това е записано в Плана за деяние за осъществяване на националната тактика за понижаване на бедността. Документът е качен за публично разискване на уеб страницата на МТСП.

В плана на документа се акцентира, че поставената национална цел за понижаване на броя на живеещите в беднотия с 260 000 души до 2020 година не е изпълнена. Напротив, за интервала 2008-2020 година излиза наяве, че броят на лицата, живеещи в беднотия, се е нараснал с към 28 000 души по отношение на базовата 2008 година. Основният фактор, увеличаващ риска за попадане в групата на бедните, е неналичието на икономическа интензивност и присъединяване на пазара на труда.

Ключов приоритет в националния проект е и интеграцията на пазара на труда на неактивни и безработни, включително дълготрайно безработните.

Планират се ограничения за поощряване на заетостта на родителите, съвместяване на професионалния и фамилния живот, в това число посредством гъвкави режими на работа, разширение на мрежата от услуги за ранно детско развиване, обезпечаване на достъп до здравни грижи, финансова и материална поддръжка на фамилиите с деца, възстановяване на жилищните условия и други.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР