Бедещият канцлер на Германия Олаф Шолц изрази безпокойство относно придвижванията

...
Бедещият канцлер на Германия Олаф Шолц изрази безпокойство относно придвижванията
Коментари Харесай

Олаф Шолц предупреди Русия: всякаква заплаха за Украйна е неприемлива

Бедещият канцлер на Германия Олаф Шолц изрази безпокойствие по отношение на напредванията на съветски войски наоколо до украинската граница и настоя, че всевъзможни опити за секване на границата биха били неприемливи, осведоми " Ройтерс ".

" Много, доста значимо е никой да не се взира в учебниците по история, с цел да чертае нови граници ", акцентира Шолц на конференция след подписването на трипартийното съдружно съглашение.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън ще каже по-късно на президента Владимир Путин, че Русия е изправена пред тежки стопански наказания, в случай че нахлуе в Украйна, до момента в който хиляди съветски бойци са струпани покрай украинската граница.

" Трябва да е напълно, напълно ясно, че би било неприемлива обстановка, в случай че има опасност за Украйна ", посочи Шолц, наблягайки, че границите не могат да бъдат нарушавани.

Шолц, социалдемократ, би трябвало да встъпи в служба на следващия ден, откакто бъде определен от Бундестага (долната камара на парламента).

Той ще оглави коалиция, включваща също Зелените и демократичните Свободни демократи, което поставя завършек на 16-годишното държавно управление, предвождано от консерваторите при канцлера Ангела Меркел, която не се кандидатира за пети мандат на изборите през септември.

Новият вицеканцлер Роберт Хабек, който е съпредседател на Зелените, сподели, че газопроводът " Северен поток 2 ", който би трябвало да транспортира газ от Русия до Европа, заобикаляйки Украйна, към момента не е получил утвърждение и политическите полемики би трябвало да продължат.

Зелените обичайно заемат по-твърда позиция към Русия, както и към Китай.

Запитан за Китай, Шолц сподели, че щял да се съветва с европейските сътрудници. Той заобиколи въпросите дали Германия ще се причисли към дипломатически протест на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година

" (Ние) би трябвало да знаем нашите разлики и все пак да се разбираме един с различен ", сподели Шолц, като наподобява, че се придържа към желания метод на Меркел за търсене на разговор.

Той похвали Байдън за укрепването на общественост от демократични страни, като сподели, че неговият приоритет ще бъде да работи с страни, споделящи едни и същи полезности, и да укрепва Европейския съюз. Първото му посещаване в чужбина ще бъде Париж.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР