Бебето се е родило през август. Сега казусът с името

...
Бебето се е родило през август. Сега казусът с името
Коментари Харесай

Съд решава за името на бебето Джихад

Бебето се е родило през август. Сега въпросът с името му би трябвало да бъде решен в съда.

На арабски език джихад значи "усилие ", "боря се ", а не съответно "свещена война ". В същото време, съгласно френските закони родителите могат да кръстят детето си както пожелаят, стига името да не е обидно за самото дете. Но и преди името Джихад е давано на бебета, родени във Франция.

През 2013 година майка в град Ним, Южна Франция, е наказана на 1 месец затвор и 2 000 евро санкция, откакто изпратила на детска градина 3-годишното си дете Джихад с тениска с надпис „ Бомба съм” и „ Джихад, роден на 11 септември”. Тогава присъдата е за провокацията с 11 септември, а не за името Джихад.

През 2015 година пък френски съд забрани на родители да кръстят щерка си Нутела, с претекста, че когато порасне името й ще стане мотив за насмешки от страна на другите деца. Съдията разпоредил момиченцето да се споделя Ела.

Обикновено терминът „ джихадист” се употребява за ислямистки бунтовници, както и за причинителите на терористични офанзиви, които се причисляват към организацията „ Ислямска държава”.

От началото на 2015 година, ислямистки бойци са умъртвили повече от 230 души във Франция, а в страната към момента е в действие изключително състояние.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР