Бебето на ваксинирана срещу COVID-19 туркиня се е родило с

...
Бебето на ваксинирана срещу COVID-19 туркиня се е родило с
Коментари Харесай

Ваксинирана майка роди бебе с антитела

Бебето на имунизирана против COVID-19 туркиня се е родило с антитела, оповестява турският в. " Дейли сабах ".

Зейнеп Аслъ Каплан, която работи в родилната клиника на анкарска болница, е била имунизирана с две дози от китайската ваксина " КоронаВак " в границите на имунизацията на медиците. Каплан е получила първата доза в 29-ата гестационна седмица на бремеността си, а втората - в 33-тата седмица. Жената е родила преди 20 дни, в 38-ата седмица на своята бременност, заяви Българска телеграфна агенция.

Пред турската организация ИХА Каплан заяви, че направените проучвания са удостоверили съществуването на антитела у новороденото. Туркинята сподели още, че има антитела и в кърмата й и в този момент наблюдават дали те ще бъдат предадени и на новородения й наследник.

Главният доктор на клиниката проф. Йозлем Моралоглу Текин заяви, че са почнали да събират данни за имунизацията на бременни здравни работнички, които към този момент са родили. Тя уточни, че са осведомени с известните сведения за използване на имунизациите на Модерна и Пфайзер при бременност и кърмене, само че добави, че е нужна повече информация. " Обърнахме се към здравното министерство за осъществяване на изследването ", добави лекарката.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР