Бебета, кърмени от имунизирани с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ жени, са

...
Бебета, кърмени от имунизирани с ваксината на „Пфайзер/Бионтех“ жени, са
Коментари Харесай

Тези бебета са защитени от коронавирус

Бебета, кърмени от ваксинирани с имунизацията на „ Пфайзер/Бионтех “ дами, са предпазени от Covid-19, сочи изследване на каталунската болница Сан Жуан де Деу. Лекарите са открили, че това става посредством антитела, които се предават с кърмата.

Участниците в изследването са здравни експерти, които са работили в Covid отделения и са били обезпокоени, че с кърмата си могат да предадат болестта на децата си. Затова те са поискали да бъдат имунизирани с РНК ваксина и да ги изследват, до момента в който кърмят, написа БНР. „ Резултатите предизвикват всички кърмещи дами да бъдат ваксинирани” споделиха Ерика Естеве и Висенс Диас де Брито, кoординатори на плана. Самата Ерика се включва в изследването през февруари тази година и е една от 32-те дами, медици, участващи в плана на междинна възраст 37 години с бебета на към 18 месеца.

При изследването са взети 52 проби от кърма и кръв, които са оценени в три разнообразни интервала: при приемане на първата доза от имунизацията, две седмици по-късно и четири седмици след втората доза.

Установено е,че антителата против ковид се усилват доста след втората доза и тези в кръвта са свързани с тези в кърмата, което би разрешило в бъдеще да се прави единствено кръвен тест, с цел да се откри количеството им в кърмата. Никой от тях не е боледувал от Covid-19.

Публикувани са проучванията на 18 от дамите,а следенето на останалите продължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР