Бебешката пудра на основата на талк на “Джонсън и Джонсън

...
Бебешката пудра на основата на талк на “Джонсън и Джонсън
Коментари Харесай

Талкът причинявал смъртоносна болест, заменят го с нишесте

Бебешката пудра на основата на талк на “Джонсън и Джонсън " (J&J) към този момент няма да се създава и продава по света от идната година. Съобщението на колоса в областта на медицинските артикули идва повече от две години, откакто продажбата на въпросния артикул бе прекъсната в Съединени американски щати.

“Джонсън и Джонсън " е изправена пред десетки хиляди правосъдни каузи от дами, които настояват, че талкът в бебешката пудра съдържа азбест, поради което те развили рак на яйчниците. Компанията повтаря, че продуктът е безвреден за приложимост.

“Като част от световна оценка на портфолиото ни от артикули взехме комерсиалното решение да преминем към бебешка пудра, основана напълно на основата на царевично нишесте ", се споделя в изказване на колоса, представено от Би Би Си. Компанията добави, че новият артикул към този момент се продава в разнообразни страни по света.

“Позицията ни по отношение на сигурността на нашия козметичен талк остава непроменена. Стоим твърдо зад десетилетията на самостоятелни научни разбори от медицински специалисти по целия свят, които удостоверяват, че основаната на талк бебешка пудра “Джонсънс " е безвредна, не съдържа азбест и не предизвиква рак ", прибавя компанията.

През 2020 година бе решено продуктът към този момент да не се продава в Съединени американски щати и Канада, защото търсенето намаляло вследствие на това, което компанията нарече  “дезинформация "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР