Война в Украйна: Триседмично бебе и семейство сред седем убити при руски обстрел

...
Бебе на възраст само 23 дни, нейният 12-годишен брат и
Коментари Харесай

Бебе на възраст само 23 дни, нейният 12-годишен брат и техните родители бяха сред седемте души, убити от руски снаряди в Южна Украйна в неделя.

Бомби удариха семейната им къща в село Широка Балка в Херсон, каза вътрешният министър Игор Клименко .

Загиналите са още един жител на селото и двама мъже в съседния Станислав.

" Терористите трябва да бъдат спрени. Те трябва да бъдат спрени със сила", каза г-н Клименко. — Друго не разбират.

Министърът сподели снимки от последствията от атаката в Широка Балка, показващи черни стълбове дим, издигащи се от сградите, и дигитално затъмнените тела на някои от загиналите .

Херсон беше един от четирите региона в Украйна, които руският президент Владимир Путин твърди, че е анексирал миналата година.

Украинската армия си върна западната част от региона миналия ноември, но руските войски продължиха да обстрелват района от другата страна на река Днепър.

Празнуване в Херсон – но войната „далеч не е приключила" Тела, открити сред съобщения за Руските зверства в ХерсонКримският мост е затворен след удар в депо за гориво - Русия

Обстрелът дойде ден след като Русия обвини Украйна в "тероризъм" за, както каза, опит за ракетен удар по Керч Мост, свързващ континентална Русия с полуостров Крим.

Украйна не е потвърдила атаката, въпреки че президентът Володимир Зеленски каза, че мостът се използва като маршрут за военни доставки и е легитимна цел.

В друго развитие Москва каза, че е стреляла предупредително по товарен кораб в югозападното Черно море, докато се е проправял към украинското пристанище от Измаил.

Това е първият път, когато Русия стреля по търговско корабоплаване извън Украйна, откакто излезе от забележителна сделка за зърно, сключена с посредничеството на ООН миналия месец.

< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Русия каза в изявление, че нейният патрулен кораб "Василий Биков" е стрелял с автоматични оръжия по кораба Sukru Okan под флага на Палау, след като капитанът на кораба не е отговорил на искането да спре за проверка .

"След като инспекционната група приключи работата си на борда, Sukru Okan продължи пътя си към пристанището Измаил", каза министерството на отбраната. p>

Междувременно помощник на украинския кмет на Мариупол в изгнание съобщи, че няколко украински цивилни са били убити, докато руските войници са се биели помежду си в неделя.

Две тийнейджърки, четирима млади мъже и една жена са сред загиналите при "престрелката" в село Урзуф, каза Петро Андришченко в Telegram пост.

Той каза, че престрелката е последвала спор между чеченски войници и персонал от местното комендантство.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР