Бебе на по-малко от месец с COVID-19 се лекува в

...
Бебе на по-малко от месец с COVID-19 се лекува в
Коментари Харесай

Майка на бебе с коронавирус се оплака от мизерни условия в болницата

 Бебе на по-малко от месец с COVID-19 се лекува в инфекциозно поделение за възрастни. С него е и майката, която е с негативен тест. Според нея изискванията в болничното заведение в Хасково били " безчовечен ". 

" От през вчерашния ден детето е с негативен PCR тест. В момента е умерено. На 26 ноември подвигна температура и спря да се храни. Направихме консултация с педиатър и тест, защото татко му е инфектиран. Още същия ден ни дадоха направление за детското поделение в Хасково. Пристигнахме следобяд, само че от там ни споделиха, че няма по какъв начин да бъдем признати, тъй като нямат Коронавирус поделение. Насочиха ни към инфекциозното поделение. Отидохме и ни споделиха, че би трябвало да създадем фотография в незабавния център и в случай че има пневмония, ще бъдем признати. След като я направихме, се видя, че има пневмония и ни взеха. Цялата процедура лиши 3 часа ", описа майката Жанет Маринова.

По думите й в стаята им непрекъснато са били настанявани заболели пациенти.

" За 8 дни се смениха четирима души с ковид. Аз се притеснявах за себе си, защото моят тест е негативен. Условията бяха ужасни. Нямаше шкафчета, закачалки. Детето нямаше легло, спеше в кошчето на количката. В събота настаниха поредния човек, който с изключение на с COVID-19, беше и с памперс. Тогава не устоях и писах до медиите. След сигнала ми изведоха пациента и осигуриха легло за бебето. Освен това, за целия ни престой идваха единствено по време на визитация в стаята и не даваха информация за положението на детето ", разясни дамата.

Тя насочи специфични благодарности към здравния министър, който я е потърсил персонално.

" Може би е научил от обществените мрежи за случая. Извини се, попита от какво имаме потребност. Казах му, че се нуждаем от обзор от педиатър и най-сетне получихме подобен ", описа още дамата.

От управлението на лечебното заведение признават, че не е трябвало в стаята на бебето да има други пациенти.

" Колегите от детското поделение са се тормозили, че може би няма да се оправят и по тази причина бебето е било е пренасочено. То е било настанено дружно с майката в независима стая. В събота бях известен, че там има и друга стара жена. Веднага е преместена. Назначили сме вътрешна инспекция, с цел да установим в действителност ли е имало настаняване на разнообразни пациенти. Цялото лекуване на детето е било вярно. В нашата болница няма места. За да те настанят, би трябвало някой или да почине, или да бъде оздравял ", коментира директорът на МБАЛ - Хасково Георги Гелов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР