Бебе е родено след за първи път във Франция, съобщи

...
Бебе е родено след за първи път във Франция, съобщи
Коментари Харесай

Във Франция жена роди бебе след трансплантация на матка

Бебе е родено след за първи път във Франция, заяви в сряда болничното заведение, в която се намират майката и детето, съобщи Агенция Франс Прес.
Такива раждания са извънредно редки, само че не са невиждани и са резултат от модерна процедура за трансплантация на здрава матка на жена, чиято лична е развалена или липсва. Бебето, момиче с тегло 1,845 кг, е родено в петък, споделя екипът на болничното заведение Фош отвън Париж.
 Създадоха първообраз на изкуствена матка Създадоха първообраз на изкуствена матка
Американски педиатри показаха „ изкуствена матка ”, която е оптимално покрай естествения си аналог. Лекарите считат, че...
" Майката и бебето се оправят добре ", съобщи пред AФП Жан-Марк Аюби, началник на гинекологията и репродуктивната медицина в болничното заведение.
36-годишната майка, чието име е обещано единствено като Дебора, е родена без матка, защото страда от рядко заболяване, известно като синдром на Рокитански, което визира към една на 4500 дами.
На нея й била трансплантирана матка през март 2019 година - осъществена от същия екип, който роди бебето - от личната й майка, тогава на 57 години.
Първото раждане след трансплантация на матка е в Швеция през 2014 година Това се случи една година след интервенцията по трансплантация при положение, който е документиран в здравното списание The Lancet. Други сходни раждания са документирани в Съединени американски щати и Бразилия, само че те остават редки. Случаите оферират вяра на дами, страдащи от сходни репродуктивни проблеми, като опция на осиновяването или сурогатното майчинство.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР