Бебе-делфинче почина в делфинариума във Варна. Малкото било родено едва

...
Бебе-делфинче почина в делфинариума във Варна. Малкото било родено едва
Коментари Харесай

Бебе-делфинче почина при спектакъл в делфинариума във Варна


Бебе-делфинче умря в делфинариума във Варна. Малкото било родено едвам преди девет дни, а случаят стана по време на зрелище в петък.

" Бозайниците усещат злощастие. Настъпи някакъв ужас, делфините отхвърлиха да играят, да танцуват, да си вършат самото зрелище ", описа Бисер Любенов, който е бил в публиката, представен от bTV.

Спектакълът е преустановен, а посетителите на кафенето, от което се вижда мъртвото делфинче, са помолени да изоставен.

Аутопсията посочила, че бебето е със здрави органи, а евентуалната причина за гибелта е в мозъка. След раждането то имало нарушено другарство с майка си, в което обаче чиновниците няма по какъв начин да се намесят.

" Те имат 6 сигнала, с които си споделят и по този метод тя по-лесно и по-точно се грижи за детето. В този случай тя непрестанно го обгрижваше, вдигаше го да си поема въздух, хранеше го ", изяснява Цветан Станев, биолог в делфинариума.

Петимата жители през лятото играят по 4 представления всеки ден - прекалено много съгласно природозащитниците.

" Отнемат силата на животните, колкото повече скачат и това, те в действителност са такива животни, знаем, че са енергични, само че това е под команда, не е както в свободния океан ", счита Мария Радулова от Дружеството за отбрана на животните.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР