Бебе бизонче се е родило в зоопарка в София на

...
Бебе бизонче се е родило в зоопарка в София на
Коментари Харесай

Бизонче се роди в столичния зоопарк

Бебе бизонче се е родило в зоопарка в София на 18 януари. За това оповестиха от зоологическата градина.

" С наслада ви оповестяваме, че на 18-ти януари стадото на бизоните в зоопарка се усили с още един член - роди се бизонче! То и майката се усещат добре . Щастливи сме, че след идването на мъжкия бизон Крум предходната година, се стигна до този чакан миг! ", написаха във Facebook страницата си от зоопарка.
 Зоологическа градина София
Размножителният интервал на бизоните е през юли - септември, а бременността трае 9 месеца. Теглото им варира от 500кг. до 1200кг. В предишното типът е бил необятно публикуван в прериите на Северна Америка, само че заради несъразмерен лов и изтребване, бизоните съвсем изчезват. Днес разпространяването им е лимитирано до няколко национални парка и резервати.
 Зоологическа градина София
Зоологическа градина – София работи със зимно работно време . Касите на Централния и Западния вход на зоопарка са отворени от 8:30 до 16:30, а престоят на гости в зоопарка е позволен до 17:00ч. Залите „ Маймуни “ 2 и 3, „ Големи котки, терариум и аквариум “ и „ Гиганти “ ще бъдат отворени за посетителите от 9:00 до 17:00ч. Зала „ Маймуни “ 1 е затворена по механически аргументи.
 Зоологическа градина София
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР