Беатриз Хадад Мая се класира на полуфинал на след

...
Беатриз Хадад Мая се класира на полуфинал на  след
Коментари Харесай

За първи път от 57 години бразилка е на полуфинал на "Ролан Гарос"

Беатриз Хадад Мая се класира на полуфинал на " " след победа с 3:6, 7:6 (5), 6:1 против Онс Жабур. Тя стана първата бразилка, достигнала топ 4 на шампионата в Париж, след Мария Буено през 1966 година, както и първата въобще в шампионат от Големия шлем в така наречен " открита епоха " в тениса, почнала през 1968 година

Хадад Мая, която до момента не беше стигала повече от трети кръг на шампионат от шлема, изненада Жабур, която влезе като любимец в мача, откакто игра край на " " и предходната година.

Жабур завоюва първия сет, а при 5:5 във втория изпусна две точки за пробив. Стигна се до тайбрек, в който Хадад Мая осъществя четвъртия си сетбол. В третия сет бразилката доминираше.

" В средата на втория сет треньора ми сподели часовник. Трябваше да бъде търпелива и да продължа да си върша ударите, тъй като тя е много добра, една от най-хубавите в света ", разяснява Хадад Мая.

Това беше четвъртият ѝ следващ триумф в три сета на " Ролан Гарос ". В предходния кръг тя в профил Сара Сорибес Тормо след близо четири часа игра.

На полуфинала тя ще срещне победителката от мача сред международната №1 Ига Швьонтек и Коко Гоф, които играят сега.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР