Беатрис Хадад Мая не спира да изумява света на тениса

...
Беатрис Хадад Мая не спира да изумява света на тениса
Коментари Харесай

10 от 10: Хадад Мая остана безпогрешна и вдигна втора титла от началото на тревния сезон!

Беатрис Хадад Мая не стопира да изумява света на тениса с изявите си от началото на тревния сезон, като резервира статут на непобедима и е в серия от девет следващи победи. Бразилката блесна още на кортовете в Нотингам и подвигна трофея в британския град предходната неделя, като придвижи невероятното си показване и на конкуренцията в Бирмингам през тази седмица, достигайки мача за трофея против Шуай Жанг, откакто броени часове по-рано през днешния ден се оправи със съпротивата на Симона Халеп.

Сблъсъкът протече под сериозния натиск на посрещачите, но въпреки всичко 185-сантиметровата латиноамериканка използваше чудесно ръстовото си преимущество на сервис и трупаше елементарно точки от начален удар, като ѝ предстоеше да сервира за продобиване на първия сет, само че травма сполетя в този миг китайката и тя бе принудена да се откаже, а с това Хадад Мая триуфмира с втора поредна купа след 5:4 и отричане във финалния дуел.

Жанг имаше компликации още в дебютния си гейм, като бе изправена пред брейкбол, само че го отрази и на собствен ред доближи подобен в идните минути, който за разлика от съперничката си оползтвори, с цел да излезе напред в резултата. Бразилката обаче както сподели нееднократно по-рано през днешния ден в мача си против Халеп не се въздейства от сходни неща и незабавно запазила нужното успокоение възвърне равенството за 2:2. Това се оказа и повратният миг в дуела, откакто самодейността мина напълно на страната на бразилката, която водеше разиграванията и с помощта на добре обмислен риск в атакуващ проект съумя да осъществя пробив, който ѝ разреши да си обезпечи безапелационен задатък от 5:3. Идният гейм не предвещаваше злополучните събития, които предстояха, но за жалост на феновете на Жанг, тя се контузи и нямаше по какъв начин да продължи присъединяване си в срещата, а по този метод бе поставена точка на разногласието и Хадад Мая се поздрави с втори следващ успех от старта на тревния сезон, оставайки към момента непобедима на зелената настилка.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР