Беатрис Хадад Мая е навярно името, което впечатлява най-много с

...
Беатрис Хадад Мая е навярно името, което впечатлява най-много с
Коментари Харесай

И бившата шампионка от Уимбълдън не я спря: Хадад Мая повали Халеп и ще търси нов трофей

Беатрис Хадад Мая е вероятно името, което впечатлява най-вече с изявите си от началото на тревния сезон. Бразилката към момента няма проваляне върху зелената настилка и предходната неделя завоюва купата в Нотингам, то в хода на към този момент отминаващата седмица международната номер 32 доближи полуфиналите в Бирмингам, където срещна двукратната шампионка от Шлема - Симона Халеп, която показва отлична форма в навечерието на идния Уимбълдън и ще търси втори успех на кортовете в,,All England Club ".

Сблъсъкът ни даде сериозна борба за всяка точка, като двете тенисистки разкриха най-хубавите аспекти в играта си, от което някогашната номер едно извлече позитиви и съумя да завоюва по-голям брой точки в срещата, обаче 26-годишната Хадад Мая бе безпощадна във значимите моменти, точно когато взимаше верните решения, и изкова знакова победа в три елементи с 6:3 2:6 6:4, пристигнала след 2 часа и 16 минути на корта. За международната номер 32 дуелите през днешния ден не стопират дотук, откакто за следващ път от началото на шампионата в британския град ѝ следва да изиграе втори мач в границите на един ден, но разликата е, че в този случай конфликтът ще бъде с извънредно висок залог, предоставяйки опция на бразилката да ознаменува невероятното си показване с нова купа, стига да надвие последното си затруднение в лицето на Шуай Жанг.

Румънката започва стремително срещата с пробив в дебютното подаване на съперничката си, като след умела отбрана в идните минути резервира преимуществото си и се снабди с нежен задатък в резултата. На латиноамериканката не ѝ лиши доста време, преди да откри нужното ниво в своите отигравания, и скоро по-късно възвърне равенството, само че незабавно се пречупи под натиска на Халеп и инкасира следващ брейк, връщайки се още веднъж в догонваща позиция. Хадад Мая от този миг нататък развиваше играта си само във възходяща линия и по никакъв метод не се влияяше от обстоятелството, че против нея стои двукратна шампионка от Шлема, като съумя да реализира прословут поврат, печелейки четири поредни гейма, с цел да победи в откриващия сет.

Втората част се разви равностойно в началните си минути, но с течение на времето някогашната номер едно взе самодейността на своя страна и на корта се създаваше усещането, че е по-добрата от двете състезателки. Халеп не след дълго узакони преимуществото си посредством пробив в шестия гейм, който се оказа преломен за изхода на сета и с втори брейк от страна на международната номер 20 в последвалото подаване на бразилката станахме очевидци на безусловно тъждество в обособените елементи.

Двукратната шампионка от Шлема придвижи мощното си равнище и при старта на решителния сет, като се поздрави с ранен пробив задатък и гледаше безапелационно към крайния триумф в срещата. Световната номер 32 обаче още веднъж не падна духом и последователно усетила, че няма какво повече да губи в мача, своебразно,,отпусна ръката ", което ѝ донесе голям брой позитиви и тя не просто се завърна в резултата, а даже на собствен ред поведе с брейк, само че за следващ път в срещата позволи спад с пагубно значение и равенството възцари на корта в британския град при сет на сет и 4:4. Хадад Мая за следващ път потвърди психическата си резистентност в най-важните моменти от своите дуели, като мигновено осъществя нов пробив, който ѝ разреши да сервира за успеха, а 185-сантиметровата латиноамериканка бе безпощадна и втория си мачбол, с цел да победи, класирайки за финала по-късно през днешния ден, където ще търси 10-и следващ триумф и втора поредна купа от старта на тревния сезон.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР