Беат Фойц с втора победа от началото на сезона. Пред

...
Беат Фойц с втора победа от началото на сезона. Пред
Коментари Харесай

Беат Фойц с трети триумф в спускането във Венген

Беат Фойц с втора победа от началото на сезона. Пред родна аудитория, швейцарецът победи в спускането във Венген с време от 1:42.53 минути в старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини.

Световният първенец в дисциплината от 2017 година взе трета победа в швейцарския курорт и се изравни с австрийската легенда Франц Кламер, който има три триумфа на тази писта сред 1975- а и 1977 година

Стартът на спускането бе свален с близо 300 метра, откакто през нощта наваля изобилен сняг тъкмо при стартовата къщурка, само че това не помрачи настроението на хилядите почитатели.

Втори зад Фойц приключи италианецът Доминик Парис, който изостана с 0.29 секунди. На трето място се подреди германецът Томас Дресен, който се забави с едвам 0.02 стотни от Парис.

Австриецът Матиас Майер, швейцарецът Мауро Кавицел и норвежецът Александър Аамод Килде допълниха челната шестица, като и тримата изостанаха на по-малко от половин секунда от времето на Фойц.

В класирането в дисциплината втурване Фойц излезе отпред с 400 точки. Втори е Парис с 384, а трети с 201 е Дресен. В генералното класиране за Световната купа отпред с 613 точки е французинът Алекси Пинтюро, следван от норвежеците Хенрик Кристоферсен с 611 точки и Александър Аамод Килде с 591. Фойц е шести с 461 точки.

Утре е слаломът във Венген, където присъединяване ще вземат най-хубавите ни алпилци - Алберт Попов и Камен Златков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР