Бе съобщено, че Тихановска, както следва от базата данни на

...
Бе съобщено, че Тихановска, както следва от базата данни на
Коментари Харесай

Тихановска обявена за междудържавно издирване в Русия. Вижте обяснението

Бе обявено, че Тихановска, както следва от базата данни на Министерството на вътрешните работи на Русия, е оповестена за междудържавно търсене на територията на Руската федерация. Руското Министерство на вътрешните работи изясни за какво Тихановская е оповестена за търсене в Русия. От ведомството обявиха, че основният информационно-аналитичен център на Министерство на вътрешните работи на Русия образува междудържавна осведомителна банка, която действа въз основа на съглашения, подписани в границите на Оперативно-наблюдателно дело.
По-рано източник от правоприлагащите органи сподели пред ТАСС, че Тихановская е оповестена за търсене от Беларус, тя е включена в междудържавния лист за търсене, който се организира и в Русия.

Междувременно българската външна министърка Екатерина Захариева разгласява текст и фотоси от срещата си със Светлана Тихановская в Словакия. Явно " интернационалното издираване " важи единствено за териториите на Беларус и Руската фдерация.

Припомняме, че Тихановска е претендент за президент в Беларус на изборите, извършени на 9 август 2020 година Според публично оповестените резултати от гласуването, тя завоюва малко над 10% от гласовете, завършвайки на второ място. Тихановска не призна резултатите. На този декор в страната започнаха всеобщи митинги на несъгласните с резултатите от изборите.

Тихановска напусна страната и инициира основаването на Координационен съвет (КС) на опозицията, който разгласи, че ще се бори за оповестяването на нови избори.

На 19 август Генералната прокуратура на Беларус образува наказателно дело за основаването на Конституционния съд. Става въпрос за обществени апели за завладяване на държавната власт или комисията, благодарение на медиите или интернет, дейности, ориентирани към причиняване на щета на националната сигурност.
-------------------
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР