БДЖ започна вътрешна проверка, след като пътник без билет напада

...
БДЖ започна вътрешна проверка, след като пътник без билет напада
Коментари Харесай

След поредната агресия във влак: Железничарите настояват за транспортна полиция

БДЖ стартира вътрешна инспекция, откакто пасажер без билет атакува кондукторка във влака София - Пловдив. От синдиката на железничарите упорстват да има транспортна полиция. 

Инцидентът се случва в региона на гара Стамболийски. Става въпрос за мъж, който се е качил без превозен документ във влака, а също по този начин пушил. Служителката е направила забележка на мъжа и това е провокирало експанзията му. Той е блъснал дамата по лицето, а по-късно е слязъл на гарата в Пазарджик и избягал.

„ Хората ни са подготвени по какъв начин да се отнасят и да могат психически да влияят, само че има хора, при които няма по какъв начин. Кондукторката си е правила служебните отговорности. Освен да се обадим на 112 и да заобикаляме спорове, друго не можем да създадем. Граждански арест значи разпра. Ние нямаме права да задържаме “, сподели Петър Бунев, съпредседател на синдиката на железничарите към КНСБ.

Крайно време е да се замислят законодателят и ръководещите дали не би трябвало да се върне транспортна полиция в БДЖ, счита той.

„ Кореспондира се с полицията, само че очевидно и там има кадрови проблеми и хората не доближават. Не могат да се обезпечат екипи за всеки един трен, само че постоянно са вадени проблематични влакове, които се подават на полицията. Най-добрият вид ще бъде да има хора, които директно дават отговор за този превоз, тъй като е доста по-специфичен. Почти безотговорно могат да се качват пасажерите “, добави Петър Бунев.

По думите му случаи на експанзия във влака има, само че хората не би трябвало да се опасяват да пътуват.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР