БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове

...
БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове
Коментари Харесай

БДЖ пуска предварително билети за Великден

БДЖ вкарва предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за улеснение на всички клиенти, които плануват да пътуват с трен през интервала на Великденските празници. Продажбата на билетите стартира от на следващия ден, 26 март, понеделник.

Покрай празници БДЖ има практиката да удължава нормалния период за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове. По принцип срокът за предварителна продажба е 5 дни. Покрай великденските празници обаче срокът ще се удължи до 15 дни. По този метод се дава опция на клиентите да възнамеряват авансово своите пътувания, както и навреме да закупят билет и резервация за седящо място за желания от тях трен, показват от сдружението.

Предварителната продажба на билети ще се прави във всички гари и железопътни бюра в страната през интервала от 26 март до 9 април.

За празничните дни БДЖ планува и да обезпечи и спомагателни вагони за влаковете, които пътуват по главните посоки в страната.

От железницата припомнят и че за избрани влакове може да се закупят билети и онлайн. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, елементарен и съвременен метод за закупуване на железопътни билети, без значение от местонахождението на клиента, като разрешава и опция за образен избор на спални и седящи места, според композицията на всеки трен.

Разплащането става по електронен път с най-масово публикуваните кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на записания клиент, след което се разпечатва на книжен притежател. Особено комфортна за клиентите е опцията да се закупуват билети от таблети и смарт телефони. По този метод не е наложително билетът да се разпечатва на принтер, защото той се валидира от кондуктора във влака непосредствено от мобилното устройство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР