БДЖ въвежда 15-дневна предварителна продажба на билети за всички бързи

...
БДЖ въвежда 15-дневна предварителна продажба на билети за всички бързи
Коментари Харесай

От утре: БДЖ въвежда 15-дневна предварителна продажба на билети за бързите влакове

БДЖ вкарва 15-дневна предварителна продажба на билети за всички бързи влакове и за бързите влакове със наложителни непокътнати места. Предварителната продажба ще бъде в действие от 28 юни до края на септември 2021 година
Обичайният период за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове от билетните каси е 5 дни, само че БДЖ има практиката да го удължава през летните месеци. По този метод се дава опция на пасажерите да възнамеряват авансово своите пътувания, навреме да създадат резервация за седящи места, както и да закупят билет за желания от тях трен в период от 15 дни преди самото пътешестване.
Предварителната продажба на билети и резервации за седящи места ще се прави във всички железопътни гари и бюра в страната.
За пътешестване в спален или кушет вагон билети и спални места могат да бъдат закупени 30 дни преди датата на пътешестване. 30-дневният период за предварителна продажба на спални и кушет места важи през цялата година.
Чрез системата за онлайн билетоиздаване също могат да бъдат закупени билети 30 дни преди пътуването за всички категории влакове. Системата за онлайн резервации и продажба на билети предлага бърз, елементарен и съвременен метод за закупуване на железопътни билети, без значение от местонахождението на клиента, като разрешава и опция за образен избор на спални и седящи места, според композицията на всеки трен. Разплащането се реализира по електронен път с най-масово публикуваните кредитни и дебитни карти. Билетът се получава на електронната поща на записания клиент, след което се разпечатва на книжен притежател. Особено комфортна за клиентите е опцията да се закупуват билети от таблети и смарт телефони. По този метод не е наложително билетът да се разпечатва на принтер, защото той се валидира от кондуктора във влака непосредствено от мобилното устройство.
Системата за онлайн продажба на билети е налична на формалната интернет страница на БДЖ” – www.bdz.bg, както и на електронен адрес – http://bdztickets.com.
Клиентите на БДЖ могат да получат информация за свободните места във влаковете от чиновниците на билетните каси и гишетата „ Информация” в железопътните гари, както и на националния информативен телефон 02/931 11 11.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР