БДЖ ще осигури безплатното пътуване на група млади хора по

...
БДЖ ще осигури безплатното пътуване на група млади хора по
Коментари Харесай

БДЖ ще вози безплатно младежи от Варна, участващи в стартъп клубовете Тийноватор

 БДЖ ще обезпечи безплатното пътешестване на група младежи във връзка провеждането на втория стартъп уикенд от програмата " Тийноватор " за поощряване на предприемачеството и стартъп културата в българските учебни заведения. Събитието се провежда от фондация " Прознание " и Български център по предприемачество. 

Утре (10-и януари) с трен от Варна до София ще пътуват 29 младежи и 8 ментори-изявени бизнесмени. По време на пътуването младежите ще генерират бизнес-идеи, ще образуват екипи и ще приготвят презентациите си за събитието в столицата. 

На 11-и януари младежите от Варна ще се включат в стартъп уикенда на програмата " Тийноватор ", в която вземат участие 250 възпитаници на възраст сред 16 и 18 години от учебни заведения в София, Варна и Враца. След формалното разкриване, младежите ще имат опция да работят с ментори и да показват своите хрумвания пред жури от вложители. 

Националният жп транспортьор ще обезпечи и прибирането на учениците до морската столица, след провеждането на мероприятието. 

Припомняме, че през май предходната година, с поддръжката на " БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД и Национална компания " Железопътна инфраструктура ", се организира първото национално съревнование от програмата в спортната зала на Централна гара София.  

БДЖ обичайно поддържа начинания, които подтикват изобретателното мислене на младежите и развиването на предприемаческия им капацитет и умения.

" Тийноватор " се осъществя пилотно в България от началото на образователната 2018-2019 година Целта на програмата е основаването на стартъп клубове в българските учебни заведения и поощряване на предприемачеството в учениците посредством работа по действителни планове, генерирани от тях самите. Ментори-предприемачи с опит в разнообразни сфери оказват помощ на учениците да открият пристрастеността си и да я трансфорат в печеливш стартъп план. 

Стартъп клубовете " Тийноватор " се провеждат по авторската методика на Ustvarjalnik/USchool, Словения. Чрез нея от 2011 година до през днешния ден е построена мрежа от над 200 учебни клуба, с над 5000 възпитаници от целия свят. Програмата е и определена за една от най-обещаващите образователни стратегии в света от The Unreasonable Institute, Съединени американски щати.

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР