БДЖ ще компенсира всичките пътници, които са пътували с нощните

...
БДЖ ще компенсира всичките пътници, които са пътували с нощните
Коментари Харесай

С безплатни билети за маршрут по избор БДЖ компенсира закъсалите през нощта пътници



БДЖ ще компенсира всичките пасажери, които са пътували с нощните влакове № 2627 от София за Варна и № 8627 от София за Бургас, закъсали тази нощ. Припомняме, че поради повредите се наложи пасажерите им да чакат избавление с часове на минусови температури, оповестяват на БДЖ.

Влакът за Бургас закъса сред Черноград и Айтос поради блокирал локомотив. Влакът за Варна също закъсал поради щета на локомотива в региона на гара Славяново.

От сдружението оповестяват, че престояването на композициите се е наложило заради зародилите механически неизправности в локомотивите. Повредите били подбудени от рисково ниските утринни температури. Като обезщетение пасажерите от двата влака ще получат безвъзмезден билет за пътешестване с трен в страната. Билетът ще бъде за маршрут по желание. Клиентите ще могат да получат своята отплата във всяка една гара като дават билети си от пътуването с нощните влакове.

От сдружението осведомят и че придвижването на влаковете продължава да се прави в изискванията на усложнена зимна конюнктура.

Днес няма да пътуват композициите в секторите Добрич - Кардам и Самуил - Силистра. Отменени са и пътнически влакове в секторите Бургас - Карнобат - Сливен - Карлово. Композициите, които пътуват на дълги дестинации, се движат със закъснения. Националният железопътен транспортьор приканва своите клиенти да демонстрират самообладание и да се осведомят навреме за настоящата конюнктура на придвижване на влаковете. Поради зимните условия и прекалено ниските температури е допустимо възникването на насилствени престои и струпване на закъснения при придвижването на влаковете.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР