БДЖ се включва в инициативата Connecting Europe Express, което ще

...
БДЖ се включва в инициативата Connecting Europe Express, което ще
Коментари Харесай

Евровлак ще премине през всички столици в ЕС за един месец

БДЖ се включва в самодейността Connecting Europe Express, което ще бъде едно от най-емблематичните събития за разпространение на железопътния превоз в Европейската година на железниците.

Влакът, който ще свърже алегорично цяла Европа, започва своето пътешестване на 2-ри септември от Лисабон, Португалия, като страна председателстваща Съвета на Европейския съюз, и ще премине през столиците на страните членки на Европейски Съюз в интервала до 30 септември.



Connecting Europe Express има към 40 спирки по маршрута на своето пътешестване, на всяка от които ще бъде проведено събитие с разяснителна акция и полемика за изгодите от железопътния превоз и какво би трябвало да бъде направено, с цел да се трансформира в желан за пасажерите и бизнеса.

През България експресът ще дойде от граничния пункт " Кулата-Промахон " на Централна гара София късно вечерта на 15 септември и ще отпътува на другия ден следобяд през Искърското дефиле и по маршрута Мездра-Горна Оряховица до Русе, откъдето на 17 септември ще продължи пътуването си към Румъния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР