БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците. Така ще бъдат осигурени

...
БДЖ пуска допълнителни вагони за празниците. Така ще бъдат осигурени
Коментари Харесай

Празничното пътуване: Пускат допълнителни вагони и автобуси по най-натоварените маршрути

БДЖ пуска спомагателни вагони за празниците. Така ще бъдат обезпечени над 17 000 спомагателни места по най - натоварените посоки. Повече пасажери се чакат и по автогарите. На Централна автогара София за петък и събота ще бъдат пуснати над 70 изключителни рейса.
За разлика от ЖП билетите, автобусните билети тази година ще бъдат по-скъпи. За някои посоки повишаването ще е 8 - 9 лева Превозвачите предизвестяват, с цел да сте сигурни, че ще имате билет в избрана посока, да го купите малко по-рано от деня на пътуването. Това може да извършите и онлайн.

Очакванията са огромното предпразнично пътешестване с най-вече пасажери да е в петък, 22 декември след обяд и в събота до обяд.

Допълнителни вагони са планувани за влаковете по най-натоварените жп посоки:
София - Плевен - ВарнаСофия - Враца - ВидинСофия - Пловдив - БургасСофия - Карлово - Бургас
Допълнителни влакове няма да бъдат пускани поради настоящи поправки, които понижават пропускателната опция на жп мрежата. А и практиката сочи, че когато се пускат изключителни влакове в последния миг, хората не знаят за тях.

" Общо за празниците предвиждаме да се обезпечат към 17 000 спомагателни места, като 900 от тях са в спални вагони. Ще има спомагателни спални вагони и за Варна, Добрич и Бургас ", увери Ивайло Георгиев, Дирекция " Продажби и обслужване " в БДЖ.

За момента цените на билетите за влаковете остават без смяна. Наскоро транспортният министър Георги Гвоздейков заяви за идно нарастване на ЖП билетите, само че по-късно посочи, че това ще стане следващата година и към момента не е избрана дата.

Очакват се повече пасажери и по автогарите. Специално на Централна автогара София за петък и събота ще бъдат пуснати над 70 изключителни рейса.

" Среднодневно от тук потеглят 150 рейса. Вече всички са цялостни, с изкупени билети и по тази причина е належащо да бъдат пуснати изключителни рейсове. Тази година билетите за рейсовете са по-скъпи. За някои посоки повишаването стига до 8 лева, за други е по-малко. Например, билети от 30-32 лева в посока Варна, Бургас, към този момент са 38-40 лева ", уточни Иван Мирославов, изп. шеф на Централна автогара.

И тази година най-голямо е търсенето на автобусни билети в посока зимните ни курорти и морето.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР