БДЖ продължава да поставя майки и деца в различни купета

...
БДЖ продължава да поставя майки и деца в различни купета
Коментари Харесай

БДЖ праща майки и деца в различни купета

БДЖ продължава да слага майки и деца в разнообразни купета при закупуване на билез със непокътнато място. За това сигнализираха пасажери.

Порденият случай е от събота, 8 юни, когато майка с дете купили двупосочни билети със непокътнати места по маршрута София-Червен бряг-София. Билетите били взети от касата на Централна гара София в събота сутринта за трен номер 2611, потеглящ по разписание в 10 ч. Майката и детето не получили места едно до друго, само че защото били в едно купе, не се оплакали, а просто помолили различен пасажер за замяна.

Голямо било учудването им обаче, когато през вчерашния ден заверили билетите си за връщане с трен номер 2610, потеглящ от Червен бряг за София в 9,51 ч. Оказало се, че майката получила непокътнато място в едно купе, а детето - през четири купета от това на майката.

Причината за странните резервационни решения е в софтуерната стратегия, която дава разграничени места даже и когато са закупени дружно, обясниха от БДЖ, написа в. "Телеграф ".

Постепенно въвеждана в употреба от предходната година, се оказва, че в нея има пропуск. Той касае визуализацията на местата сега на покупката, когато касиерът ги резервира за пасажера. В такива случаи непокътнатите места би трябвало да бъдат въвеждани ръчно от касиера, тъй като те не се пресъздават на екрана пред него. Така майки и деца получават далечни непокътнати места поради цялост от софтуерен пропуск и небрежен касиер.

В момента от "Информационно обслужване " АД, който са създали програмата, вършат напълно нов резервационен модул.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР