БДЖ-Пътнически превози води преговори за купуването около 100 вагона, ползвани

...
БДЖ-Пътнически превози води преговори за купуването около 100 вагона, ползвани
Коментари Харесай

БДЖ преговаря за купуването на 100 вагона от Германия

БДЖ-Пътнически транспорти води договаряния за пазаруването към 100 вагона, употребени и поддържани от немските железници до 2019 година. Това заяви управлението на сдружението на публично разискване, отдадено на обновяването на преносимия състав за българската железница, съобщи " Дарик ".

Мениджърите на компанията възнамеряват ремонт на мотрисите „ Сименс “, който да подсигури крайградските линии в идващите 12-13 години. Предвижда се и капитален ремонт на по 15 локомотива годишно, като той ще включва рационализация за скорост 160 км/ч. До края на годината би трябвало да започва поръчката за нов преносим състав, само че първите доставки ще са вероятни едвам през 2023 година.

Според първичните калкулации закупуването на употребени и поддържани от Дойче бан вагони ще изисква по-малка инвестиция от ремонтирането и модернизирането на личните вагони, уточни ръководителят на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ Григори Григоров.

" Това са 15-годишни вагони, които са повече от два пъти и половина по-млади от нашите. Поддържани по всички стандарти в Германия. Съвместими с нашите системи ", съобщи Григоров.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР