БДЖ-Пътнически превози“ има нов директор. На мястото на инж. Ивайло

...
БДЖ-Пътнически превози“ има нов директор. На мястото на инж. Ивайло
Коментари Харесай

„БДЖ-Пътнически превози“ е с нов директор

„ БДЖ-Пътнически транспорти “ има нов шеф. На мястото на инж. Ивайло Георгиев застава Христо Иванов, който на два пъти към този момент е заемал тази служба в предишното. Промените са вписани в Търговския указател на 20 септември, сподели информация на Economic.bg.



Смяната е направена тихомълком, без да се оповестява посредством прессъобщение от сдружението или от Министерството на превоза. В уеб страницата на сдружението Георгиев даже към момента попада като шеф.

На поста в „ БДЖ-Пътнически транспорти “ инж. Ивайло Георгиев се задържа съвсем 8 месеца. Той бе назначен от някогашния транспортен министър Николай Събев през февруари. Тогава Георгиев замести уволнения Константин Азов, който пък се раздели с директорското място поради клип на хора, пътуващи в студени вагони, цялостни със сняг.



Това не е първата рокада на служебния транспортен министър Христо Алексиев в БДЖ. Припомняме, че при започване на септември той уволни и изпълнителния шеф на „ Холдинг БДЖ “ инж. Ангел Стоянов. Няколко дни преди този момент зам.-транспортният министър Красимир Папукчийски пък заяви, че положението на железниците е „ извънредно “ притеснително.
Кой е новият шеф?
Инж. Христо Иванов е дълготраен кадър на БДЖ, а директорската позиция няма да му е непозната, тъй като е оглавявал към този момент два пъти пътническото сдружение в мандата на ГЕРБ – през 2017 година и през 2019 година – въпреки и за по няколко месеца.

При заемането на длъжността тогава от пресцентъра на отрасловото ведомство го разказват като „ дълготраен експерт в региона на железопътния превоз, като професионалната му кариера е напълно обвързвана с железницата. “

Началото кариерата му стартира през 1984 година като технолог на гара Стамболийски, след което е бил и диспечер в ЖПУ Пловдив. От 1989 до 1998 година е заемал длъжностите основен експерт „ Пътнически транспорти ”, заместник-началник в отдел „ Пътнически транспорти ” и заместник-началник ЖПУ по „ Експлоатация ” в Пловдив.

От 1998 година е изпълнявал поредно управителните позиции шеф на „ Поделение за пътнически транспорти ” Пловдив и шеф на „ Поделение за транспортна активност ” Пловдив. Ръководил е дирекция „ Пътнически транспорти ”, „ Поделение за пътнически транспорти ” София и е бил шеф „ Експлоатация ”, както и шеф „ Маркетинг и продажби ” в „ БДЖ - Пътнически транспорти ” ЕООД. През 2016 година е заемал длъжността „ Ръководител транспорти ” в частен железопътен транспортьор.

Инж. Христо Иванов е приключил Техническият университет в София, компетентност „ Експлоатация на железопътния превоз ”. Има и магистърска степен по финанси във Великотърновския университет „ Св.Св. Кирил и Методий ”.

През 2008 година заема поста шеф на отделение „ Пътнически транспорти ” – София. Именно тогава той, дружно с тогавашния шеф и зам.-директори на сдружението са уволнени. С тях си потеглят и изпълнителния шеф на „ БДЖ ” ЕАД, както и шеф на дирекция „ Безопасност и надзор ” в БДЖ. Причината е трагичният случай във влака София – Кардам, при който пожар в спален вагон лишава живота на 9 пасажери.

Ако обявата ви е била забавна и потребна, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР