БДЖ-Пътнически превози ЕООД подписа договор с Deutsche Bahn за доставка

...
БДЖ-Пътнически превози ЕООД подписа договор с Deutsche Bahn за доставка
Коментари Харесай

БДЖ се модернизира със 76 немски вагона

" БДЖ-Пътнически транспорти " ЕООД подписа контракт с Deutsche Bahn за доставка на 76 осъвременени пътнически вагона. Това оповестиха от БДЖ.

Очаква се първите вагони да дойдат у нас през април. Останалите 57 ще бъдат доставени по график до началото на юни. Така държавните железници ще модернизират близо 20% от преносимия си състав. Новите вагони ще обслужват най-натоварените посоки от София до Варна, Бургас и Русе.

Договорът с Deutsche Bahn включва доставка на 60 пътнически вагона от салонен вид за пътешестване във втора класа, 6 профилирани пътнически вагона за транспорт на трудноподвижни лица и колела, както и 10 вагон-бистра. Стойността на контракта е 30,5 млн. лева . В цената влизат и разноските по доставката до България, прецизират от БДЖ. Единичната цена за 1 вагон възлиза на 391 166 лв..

Подвижният състав дава отговор на всички модерни стандарти за комфорт. Оборудван е с климатична система, както и с осведомителна система за известяван на пасажерите за гарите и спирките по маршрута на влака.

Последният планов ремонт на вагоните е осъществен в интервала 2018-2022 година, а до декември 2023 година те са били в употреба по железопътната мрежа на Германия.
 Модернизират БДЖ с близо 70 вагона от Германия
Модернизират БДЖ с близо 70 вагона от Германия

Преговорите с немската Deutsche Bahn са във финалната си фаза
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР