„БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД ще станат част

...
„БДЖ-Пътнически превози“ ЕООД и „БДЖ-Товарни превози“ ЕООД ще станат част
Коментари Харесай

Министърът в оставка Събев слива пътническите и товарни жп превози

„ БДЖ-Пътнически транспорти “ ЕООД и „ БДЖ-Товарни транспорти “ ЕООД ще станат част от „ Холдинг Български държавни железници “ ЕАД, а новата компания към този момент ще е с ново име - „ Национална компания Български държавни железници “ ЕАД. Транспортният министър Николай Събев подписа контракта за основаване на новата конструкция и преобразуването, което анонсира през февруари.

Според Събев по този метод ще се понижат разноските за ръководство, администрацията, а крайният резултат би трябвало да бъде понижаване на времето за пътешестване на къси дистанции с българските железници. Родните влакове са едни от най-бавните в света поради качеството на релсите си и се движат приблизително със срамните 47 километра в час, калкулирайки непрекъснати големи закъснения от планувания график.

Сред концепциите за рационализация на жп бранша на Събев е закупуването на нови влакове и локомотиви по Плана за възобновяване и развиване на стойност общо 1,7 милиарда лева, за които обаче родните железопътни релси не са пригодени,.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР